Over Merten

Merten Snijders begon zijn fotografie carriere als evenement fotograaf in zijn geboortestad Schagen. Daar legde hij een aantal jaar het uitgaansleven vast, en bouwde vervolgens verder aan zijn interactieve ontwerp carriere in Amsterdam en Stockholm. Fotografie bleef een voor de hand liggend kanaal van expressie, wat vooral tot uiting kwam in het buitenland. Het exotische lonkte, en zo ontstond de mogelijkheid om door de Lonely Planet beeldbank vertegenwoordigd te worden. Na veel prachtige reisreportages en resulterende publicaties, kwam tevens het werk onder de aandacht van de bruiloft markt. Dit was een nieuwe uitdaging, om met beide handen aan te pakken. Inmiddels heeft Merten Snijders met zijn bedrijf al heel wat bruiloften gefotografeerd. Elke keer weer, ontvouwt er zich een unieke gelegenheid, om met creatief inzicht het verloop en de hoofdrolspelers van de betreffende dag, onderscheidend vast te leggen. "Prachtwerk!"

Naast bruiloften, helpen wij u graag met een fotoserie bij onderwerpen zoals evenementen, zakelijke- en familie aangelegenheden. Tevens voor reclame of mode doeleinden hebben wij de mogelijkheden in huis om naar concept adequate beelden te kunnen vervaardigen.

Werkwijze

Er wordt niet uitsluitend één manier van werken gehanteerd, waar vrijwel bij elke klus zich een situatie voordoet waaraan moet worden aangepast. Het verschil zit vaak in factoren als het weer, belichtingsbehoefte, één of meerdere mensen in het productieteam en de aanwezigheid van een conceptueel kader. Over het hele spectrum is improvisatie van belang. De planning vormt het pad, maar al wandelend wordt niet naar de grond gekeken, en zullen zich aan de zijkant onderscheidende creatieve kansen voordoen.

Bij bruiloften specifiek, moet tijdens de intensieve dag, het succes gezocht worden in het ad-hoc creëren van vertrouwen. Het verhaal van een bruiloft speelt zich af voor je ogen, en kan niet worden gepauzeerd. Om op het scherpst van de snede de momenten vast te leggen, is het dus noodzaak om de creativiteit vrij te laten, fit te zijn en op alle technische facetten te kunnen vertrouwen. Goed onderhoud van het fotografisch gestel is dus een absolute must. Al fotograferend door het publiek 'sluipen' geeft een puur resultaat, maar uiteindelijk gaat het om potentieel herkennen en dat met lef toepassen.

Reisimpressies onder de noemer Terra Cinematica.

Ga via de button hieronder naar de reisfotografie website van Merten Snijders onder de noemer van 'Terra Cinematica'. Hier zijn o.a. unieke afdrukken te koop.

   Deze site maakt gebruikt van cookies ter bevordering van de ervaring. Lees meer over het beleid.